Formule Ford Festival op Brands Hatch - 21/22 oktober
voor Shirley goed verlopen.

In de finale 2/3 van het veld opgerold en
verdienstelijk als 9e gefinished.

De afgelopen week was Shirley op Brands Hatch voor het Formule Ford Festival, ook wel de WK van de Formule Ford genoemd. De week begon eigenlijk gelijk goed. Dinsdag na de eerste training kon ze terug zien op een prachtige 1.49.6 voor haar snelste ronde. Veel sneller dan de afgelopen zomer toen ze er voor het eerst reed. Op woensdag tijdens hevige regenval was ze bijna één seconde sneller dan het gehele veld. Een formidabele prestatie tussen al die internationale collega's. Velen hebben een jarenlange ervaring in deze klasse en Shirley geldt nog steeds als Rookie. Op donderdag liep alles niet zoals het moest. Ze kwam maar liefst 1.2 seconden tekort op de snelste man in het veld. Daar moest verandering in komen want op vrijdag zou de eerste tijdtraining plaats vinden. 'De eerste drie ronden in die bewuste tijdtraining gingen wel goed', aldus Shirley, 'maar daarna kreeg ik teveel grip aan de achterkant van de auto'. Een 9e plek was het eindresultaat van een kwalificatie in de regen. Ze had het graag beter gezien voor de heat van zaterdag. Beste Nederlander in het internationale veld was overigens Michel Florie terwijl teamgenoot Nick Catsburg zich als derde kwalificeerde.

Op zaterdag werden, vanwege het grote deelnemersveld, de verschillende heats verreden. Shirley kweet zich van haar taak. Ze vocht wat ze waard was en een mooie 4e plek bij de Zetecs stemde haar tevreden. 'Mijn pijnlijke arm, opgelopen door die domme valpartij, hinderde me. Anders had er gemakkelijk een derde plek in gezeten' vertelde Shirley terwijl de regen nog met bakken naar beneden kwam. Tijdens de eerste race op zondag kwam er één auto niet van zijn plek. Twee collega's hadden de rode vlag niet gezien en knalden er bovenop, waardoor Shirley de ravage niet meer kon ontwijken. Haar ophanging was zwaar beschadigd en dus was deze kans voorbij in een race die door Nick Tandy werd gewonnen. Buiten haar schuld en ondanks knap stuurwerk, zou ze achteraan moeten starten in de finale. In de grote finale race stond Benoit Perret op pole. Hij zou de race nipt winnen voor Takashi Nagase en collega Nick Catsburg als 4e. Shirley had echter heel andere zorgen. Ze startte op de laatste rij van de 24 coureurs en nam zich voor, alsnog haar goede bedoelingen aan het publiek te tonen. Wel, het publiek kreeg waar voor zijn geld, want na 25 ronden kon Shirley de finishvlag als 9e passeren. Een rondje meer en ze was waarschijnlijk 8e geworden. Een fantastische prestatie op een circuit dat slecht 1.9 km lang is en ook nog eens 6 bochten telt. 'Je kunt er haast niet passeren maar ik heb mijn bedoelingen hier getoond.
Aanstaande zondag op Zandvoort is de laatste race van dit seizoen en daar wil ik het nog eens dunnetjes overdoen', aldus een tevreden Shirley van der Lof.


Terug