Bij thuiskomst in Haaksbergen vroegen wij Shirley om een terugblik op het Pinksterweekend.

De vrije trainingen op vrijdag verliepen echt naar tevredenheid, aldus Shirley. Weliswaar waren beide trainingscessies niet gelijk maar dat ligt zuiver en alleen aan Zandvoort. Als je langzamer traint blijkt meestal dat iedereen langzamer heeft gereden. Vanwege de wind en het zand op en rondom het circuit, kun je hier nergens op bouwen. Dat geldt overigens voor iedereen hoor. Maar voor de zaterdag hadden we een goede afstelling gevonden en na de opwarmronde heb ik gelijk alles op alles gezet om snel te scoren.
Nou ik schrok van mijn tijd, want in de derde ronde zag ik dat er een tijd van 1.46.9 op mijn dashboard stond. Dat betekende een verbetering van 1,5 seconden van mijn bestaande record. In de vierde ronde verremde ik me ergens en daarop ben ik naar binnen gegaan. Met de monteurs nog het e.e.a. besproken en nadien maar snel de baan weer op want je moet 5 trainingsronden hebben afgelegd anders mag je niet deelnemen aan de race. Verder veel moeite doen had geen zin, want de banden hadden het beste al gegeven en dus stond mijn 7de startplek vast. Een verbetering van 7 plaatsen t.o.v. mijn vorige race en daar was ik erg blij mee.

De start op zondag was er een met teveel wielspin. Het kostte me een plaats in de Tarzanbocht en gelijk daarop in de Gerlachbocht ging mijn teamgenoot, Auke Genemans keihard in de banden en stuiterde zeker 3 meter door de lucht.
Ik remde, kreeg daarop een knal aan de achterkant, en stond bijna achterste voren op de baan. Ik heb daarop vol gas gegeven om de pirouette af te maken en kon op de 12de plaats mijn weg vervolgen want zoveel coureurs waren me al gepasseerd. In de Hugenholz- en de Slotemakerbocht had ik er al weer twee te pakken maar toen kwam de safetycar op de baan vanwege het ongeval. Die optocht duurde bijna 5 ronden en daarna mochten wij met grote vertraging de race vervolgen voor de laatste 6 minuten. Ik kon met een kromme auto nog een rijder passeren en vlak daarop werd de race na 10 ronden beŽindigd. Het bleek achteraf dat we de maximale tijd zouden overschrijden als de wedstrijd de volle 12 rondes zou duren en dan wordt zo'n race afgevlagd. Ik ben over mijn prestatie erg tevreden maar had me er meer van voorgesteld, uitgaande van de 7de startplek. Ook het feit, dat Auke bij die klapper geen noemenswaardig letsel had opgelopen was een grote geruststelling voor het hele team. We gaan binnenkort nog enkele dagen trainen en ons dan voorbereiden op de volgende race in Brands Hatch op 22 en 23 juli as. in Engeland.

shirley met jeroen

Jeroen Bleekemolen in overleg met Shirley   

shirley_pink

Shirley vlak voor de start. Wat zei Jeroen nou ?   

Race 1 Van Uitert Formule Ford,
Pinksterraces, Circuitpark Zandvoort,
maandag 5 juni 2006

1. Michel Florie, 10 ronden
2. Benoit Perret, op 3.347
3. Nick Catsburg, op 3.839 (First Division)
4. Romano de Ruit, op 5.188 (First Division)
5. Rogier Jongejans, op 5.189
6. Henk Vuik jr., op 6.050
7. Simon Knap, op 6.823
8. Melroy Heemskerk, op 12.636
9. Shirley van der Lof, op 12.809
10. Ivan Lukashevich, op 14.126


Kwalificatietraining Van Uitert Formule Ford,
Pinksterraces, Circuitpark Zandvoort,
zaterdag 3 juni 2006

1. Michel Florie, 1:45.426
2. Benoit Perret, op 0.854
3. Rogier Jongejans, op 0.916
4. Nick Catsburg, op 1.076
5. Romano de Ruit, op 1.222
6. Henk Vuik jr., op 1.251
7. Shirley van der Lof, op 1.487
8. Liroy Stuart, op 1.514
9. Auke Genemans, op 1.535
10. Simon Knap, op 2.219

Terug