Race verslag 2e race - maandag 28 mei

Vanaf 30 minuten voor de start van de 2e race vielen de eerste regendruppels naar beneden. De regen zette door en besloten werd om te kiezen voor een volledige regensetup. Shirley glunderde aan alle kanten want eindelijk kon ze een regenrace rijden en onder de voor haar meest ideale omstandigheden racen.

De start vond plaats nadat twee ronden achter de pacecar was gereden. Vanaf de 7e positie zette Shirley het gas erop. In de eerste ronde kon ze Henk Fuik al passeren evenals Anders Krohn die terug viel van een eerste positie. Bij doorkomst van de 3e ronde lag Shirley al op de vijfde positie vlak achter Michel Florie en Rogier Jongejans.

Bij het aanremmen voor de Tarzanbocht ging het echter mis. Zowel Michel Florie en Rogier Jongejans spinden en ook Shirley raakte in de problemen doordat de snelheid bij het insturen van de Tarzanbocht nog te hoog was. De auto raakte uit balans en na een grote slinger belande Shirley buiten de baan in de grindbak. Michel Florie en Rogier Jongejans konden direct doorrijden. Shirley moest wachten tot zij uit de grindbak werd gesleept. De race verliep daarna matig doordat er waarschijnlijk vuil in de inlaat van de motor was gekomen en de laatste drie ronden de motor ernstig haperde op het rechte eind.

Shirley zei na afloop van de race: "De start verliep super. Michel Florie ging alleen pas laat op zijn gas bij de start, waardoor er een klein gat werd geslagen met de kop. De auto lag fantastisch en ik liep na mijn inhaalacties snel in op Michel Florie. Door het goede gevoel dat de auto me gaf ging ik alleen te laat op de rem voor de Tarzanbocht. Waarschijnlijk lag er olie want zowel Michel Florie als Rogier Jongejans spinden. Eigenlijk was vanaf dat moment de race voorbij. Onvoorstelbaar jammer want ik weet zeker dat ik me in de strijd in kop had kunnen mengen. IK blijf optimistisch en ga zorgen dat ik het volgende evenement op 9 en 10 juni op Spa-Francorchamps er weer vol tegen aan ga. Graag wil ik het team bedanken voor al hun inspanningen."Vrije trainingen donderdag 24 en vrijdag 25 mei


In de vrije trainingen bewees Shirley opnieuw tot de top van de Formule Ford te behoren.

De vrije trainingen verliepen zeer voorspoedig en Shirley reed top drie tijden en in een aantal sessies liet ze zelfs de snelste tijd noteren. Een aantal modificaties aan de Duratec Formule Ford werden getest, waaronder een gemodificeerde achterkant. De tests werden onder goede weersomstandigheden afgelegd.

Kwalificatie zaterdag 26 mei

In de kwalificatie moest Shirley genoegen nemen met een 9e positie voor de eerste race en een keurige 7de positie voor de tweede race. De omstandigheden waren ideaal voor snelle tijden, echter door extreem veel onderstuur, met name in de snelle bochten, kon Shirley ditmaal geen toptijd neer zetten.

Na afloop van de training vertelt Shirley teleurgesteld: "Vanaf het moment van insturen in de snelle bochten werd de auto volledig onderstuurd naar buiten gedreven. In de vijfde ronde kwam ik zelfs in de Marlboro bocht met hoge snelheid buiten de baan op het gras terecht en raakte met mijn linker voorwiel licht de vangrail. Voor controle ben ik de pits ingereden, maar gelukkig kon ik de sessie wel afmaken en bleek er geen schade te zijn." De tussentijden die ze op haar display kon zien gaven aan dat ze ondanks het onderstuur toch zeer snel was tot en met de Nissan bocht. Ze liet tussentijden noteren van 1.23,8 hetgeen normaal bij een goed verloop van het laatste gedeelte goed is voor een 1.45,0. Met een 145,0 zou ze een top drie tijd hebben gereden. Shirley:" Met name het laatste gedeelte van het circuit verloor ik veel tijd met het onderstuurprobleem." De snelste ronde werd uiteindelijk een 1.45,9 goed voor een 8e positie, op 0,2 sec van de vierde positie. Anders Krohne reed pole position met 1.44,6. Shirley's teamgenoot Francesco Pastorelli reed met 1.45,2 naar de tweede positie.

Voor de tweede race geldt de tweede snelste ronde. Op basis hiervan kwalificeerde Shirley zich op een knappe 7e positie.1e Race - Zaterdag 26 mei

Shirley reed een goede race en vocht zich uiteindelijk van een 12e positie terug naar een 8e positie op 0,1 sec achter Laurens de Wit.

Vol goede voornemens bereidde Shirley zich voor op de 1e race. De start verliep echter niet zonder problemen. Doordat haar gaspedaal vol open bleef staan na de start kreeg ze te veel wiel spin. Pas bij het opschakelen naar de tweede versnelling normaliseerde de wielspin zich, maar vanwege de nog relatief geringe snelheid viel de auto daardoor "dood" en werd Shirley gepasseerd door drie concurrenten. Bij de Tarzanbocht had ze zich hersteld en kon ze de eerste al weer inhalen. De snelheid zat er vanaf dat moment goed in en de jacht werd ingezet op de rijders voor haar en al snel had ze weer aansluiting op een groepje voor haar. Doordat Leroy Stuart voor haar van de baan raakte en weer terug op de baan kwam moest Shirley hard remmen en uitwijken om een ongeluk te voorkomen. Ze ontweek Leroy Stuart keurig en haalde hem daarna de Hunzerug omhoog in. Helaas was ze de aansluiting met de groep voor haar hierdoor kwijt, maar twee ronden later had ze de aansluiting weer gevonden. Ditmaal raakte Rogier de Wit de weg voor haar kwijt en spinde voor haar neus in de Nissanbocht. Opnieuw wist ze door alert te reageren een ongeluk te voorkomen en om Rogier de Wit heen te rijden. Door deze actie werd opnieuw veel tijd verloren en miste ze weer de aansluiting op haar voorganger. Met nog 4 ronden te gaan werd de jacht ingezet op Laurens de Wit die op ongeveer 200 meter voor haar reed. Met de precisie van de klok reed Shirley zeer snelle tijden en zette ze de achtervolging in. In de laatste ronde zette Shirley echt alles op alles om nog een inhaalactie te kunnen doen, want inmiddels was ze Laurens de Wit tot op 20 meter genaderd. Op de finish kwam ze echter net 0,1 sec. te kort om Laurens de Wit te kunnen passeren. Shirley gaf als commentaar na de race:
"Jammer dat de start verkloot werd doordat het gas bleef hangen. Ik had een paar mooie inhaalacties en veel geluk bij het ontwijken van Leroy Stuart en Rogier de Wit. De auto had nog steeds te veel onderstuur. Daar moeten we verder aan werken, want mijn tijden kunnen nog verder omlaag. Ik verheug me op de race maandag en moet in staat zijn om een top vijf positie te kunnen pakken. Ik heb er zin in getuige ook m'n allerstnelste ronde aan het eind van de eerste race"

Terug