Finale races Zandvoort - Zondag 29 oktober 2006

Shirley:' Zevende plek maximaal haalbare
tijdens de finale races op Zandvoort' .

Voor de laatste race van het seizoen kwamen wij vol verwachting naar Zandvoort want Shirley stond bij de start derde op de grid. Tijdens de regen of op een natte baan kan ze ogenschijnlijk goed geconcentreerd rijden. Ook op de vrijdagochtend reed Shirley tijdens het sparren met Jeroen Bleekemolen een prachtige 1.47.8, op een baan die niet in topconditie was en op gebruikte banden.
Bij de start kwam Shirley niet goed weg.Dat is goed te zien op de link hier beneden. Daar zie je de totale race zoals die op Zandvoort is opgenomen. Teamgenoot Auke Genemans dook al direct bij de start binnendoor in de Tarzan en vanaf het eerste moment zat de snelheid er goed in. Er werd tijdens de race een stevig robbertje gevochten en Romano de Ruit moest als eerste met schade de race voortijdig beŽindigen. Liroy Stuart mocht zelfs een ritje door de pitstraat maken van de wedstrijdleiding. Met 7 auto's dicht op elkaar hadden de coureurs de hele baan nodig en in dit gevecht blies Shirley haar partij ten volle mee. Ze kreeg wel na enkele ronden wat remproblemen en daarom belandde ze zelfs in de Gerlach bocht buiten de baan. Snel gecorrigeerd verdedigde Shirley haar positie zo goed en zo kwaad als het maar ging. Michel Florie was echter al aan zijn opmars begonnen en pal voor de Audi-S bocht kwam hij langszij en stak haar voorbij met in zijn spoor Ivan Lucashevich de rus. Shirley hierover: 'Inderdaad kreeg ik na een paar ronden wat remproblemen, maar ik kon de rus op snelheid eigenlijk best goed hebben. Ik zat in de mangel tussen de rus, Henk Vuik jr en bovendien zat teamgenoot Auke Genemans daar weer achter. Met vier rijders dicht bij elkaar is het dan echt spannend om te racen en moet je alle zeilen bijzetten om een goed resultaat te behalen. We hebben ronden lang gevochten voor wat we waard waren uiteraard met respect voor elkaars rijkunst en veiligheid. In de 7de ronde maakte ik mijn fastest lap en uiteindelijk ben ik 7de geworden. Terugkijkend op deze race ben ik niet tevreden want er had duidelijk meer in gezeten'.

Shirley en als je terug kijkt op het hele seizoen?
'Nou het seizoen is er een geweest met ups en downs. Ik heb heel veel getraind en geleerd in mijn eerste jaar als Rookie. De kwaliteit wordt steeds beter, waarbij ik nou ook niet bepaald veel geluk heb gehad dit jaar. Gedurende het seizoen ben ik zeker vijf keer buiten de baan beland, waarvan maar een keer door eigen schuld. De ervaring van dit jaar heeft me geleerd wat ik moet doen om een auto goed af te stellen. Alleen dat is al een kunst op zich. Ik ga dan ook vol goede moed op naar het volgende seizoen voor een beter resultaat'.

Video Zandvoort:
www.circuit-zandvoort.nl

Uitslag: van Uitert Formule FordDit overzicht als PDF downloaden: JA

Laptimes Shirley van der Lof during the raceHet volledige overzicht als PDF downloaden: JA

Startgrid voor zondag 29 september 2006Dit overzicht als PDF downloaden: JA

Laptimes during the practice op zaterdag 28 oktoberHet volledige overzicht als PDF downloaden: JA

Terug